Edukacije

Maderoterapija

U suradnji sa našim partnerima organiziramo tečaj maderoterapije u Umagu 12.03.2018.
Cjelodnevni tečaj od 9 do 18 sati.

Tečaj uključuje:

 1. Set za masažu
 2. Teoretska nastava
 3. Praktična nastava – na modelu

U program obuke je uključeno i predavanje za KREIRANJE PROGRAMA MRŠAVLJENJA sa
Casmara PROGRAMOM ZA PREOBLIKOVANJE TIJELA.

Više informacija na sajmu u Dani ljepote u Zagrebu – prijave na mail, tel, facebook…

ŠTA ZNAMO O CELULITU?

Znamo da celulit predstavlja prodor prekomjerne nagomilane masnoće kroz kolagenska vlakna vezivnog tkiva kože uslijed djelovanja hormona, smanjene lokalne cirkulacije, prekomjerne uhranjenosti i drugih faktora.

ŠTA TO ZNAČI?

To znači da je naš vezivni sistem kože popustio pred naletom masnoće i trudi se da nam na to ukaže. Uporno.

Takođe ono što znamo o celulitu jeste da na njega utiče smanjena cirkulacija limfe. Magično, nakon izbacivanja viška vode i uvođenja metabolizma u balans celulit se smanjuje i nestaje.

Do sada smo imali prilike upoznati se sa raznoraznim tehnikama odbrane od najvećeg neprijatelja žena. Mnoge su uspješne, ali do sada nismo upoznali uspješniju nekiruršku i neinvazivnu metodu otklanjanja celulita kao što je MADEROTERAPIJA.

MADEROTERAPIJA u prijevodu znači ‘terapija DRVETOM’. Porijeklo vodi iz Kolumbije i predstavlja masažnu tehniku u grupi anticelulit masaža i limfnih drenaža. Izvodi se specijalno dizajniranim drvenim napravama isključivo od strane osposobljenog terapeuta.

Maderoterapija utječe na otklanjanje celulita:

 • otklanjanjem viška limfe i ubrzanjem limfotoka: time se postiže bolje otklanjanje toksina iz tijela i ubrzava cjelokupni metabolizam, smanjuje pritisak viška tekućine na krvne sudove, poboljšava ishranjivanje tkiva.
 • mehaničkim djelovanjem na masno tkivo: razbijanjem membrane masne ćelije i trajnim smanjivanjem njihovog broja u potkožnom tkivu
 • ubrzanjem cirkulacije: maderoterapija intenzivno ubrzava cirkulaciju čime se otklanja glavni uzrok nastanka celulita Kombinacija naprava, njihov specifičan dizajn, savršeno osmišljena tehnika čine maderoterapiju specifičnom i veoma učinkovitom anticelulit tehnikom koja za mnogo kraći vremenski period postiže rezultate dugotrajnih serija klasične manualne anticelulit masaže. Takođe, ne dovodi do povređivanja tkiva i samim tim je jo-jo efekat izbjegnut.

Maderoterapija je kao samostalna tehnika veoma uspješna ali također idelano ‘priprema teren’ za primjenu kozmetičkih preparata za smanjenje masnih naslaga i zatezanje kože. Ubrzanjem cirkulacije se povećava penetracija aktivnih sastojaka. Otklanjanjem limfe se postiže efikasniji učinak aktivnih supstanci – mnogo koncentriranjije djeluju na tkivo u odnosu na tkivo koje je okruženo limfom. Mehaničkim djelovanjem na membranu masnih ćelija pomažu aktivnim sastojcima da utječu na masnu ćeliju.

Samim tim, jedino iskusni i obučeni terapeut može SIGURNO i USPJEŠNO provoditi maderoterapiju ali i STRUČNO osmisliti EFIKASAN program za uklanjanje celulita i masnih naslaga.

Šta se može desiti ukoliko nestručno izvodite maderoterapiju?

 • povrediti vezivno i potkožno masno tkivo klijenta
 • povrediti krvne sudove klijenta i uzrokovati zdravstveni problem
 • uzrokovati problem protoka limfe i stvaranje otoka, u ekstremnim situacijama povrediti limfne čvorove i uzrokovati ozbiljan zdravstveni problem
 • dovesti do pojave ‘jo-jo’ efekta nakon čega se celulit vrati u mnogo većem obimu i količini

Maderoterapija koliko nije invanzivna toliko nestručno izvedena upravo to može i da postane. Nemojte dozvoliti sebi da se zbog jednog neuspješnog tretmana dovede u pitanje vaša odgovornnost i stručnost.

Obuka se provodi u malim grupama i individualno. U cijenu paketa ulazi:

 1. Set za masažu
 2. Teoretska nastava
 3. Praktična nastava – na modelu

Cijene paketa su:

 • GRUPNA OBUKA – minimalno 4 polaznika: cijena 450 eur
 • INDIVIDUALNA OBUKA – 1 na 1 sa predavačem: cijena na upit

U program obuke je uključeno i predavanje za KREIRANJE PROGRAMA MRŠAVLJENJA
sa Casmara PROGRAMOM ZA PREOBLIKOVANJE TIJELA.