Početna/Epiladerm/Enzyme Care

Enzyme Care

1.218,75 kn

packing unit 60ml: box á 2×30 ml dispenser bottles

SKU: 1020 Kategorija: Oznaka:

Sastoji se od

 1. EpilaDerm Enzymkomplex –gela sa kompleksom enzima za smanjenje rasta dlaka , 30 ml
 2. EpilaDerm Accelerator- gela sa sredstvom za poticanje djelovanja enzima, 30 ml

U svakoj su kutiji 1 x 30 ml Enzym Complex (faza 1) i 1 × 30 ml akceleratora (faza 2).

EpilaDerm Enzym Complex mora se primijeniti u salonu / studio odmah nakon uklanjanja dlaka za dugotrajno smanjenje rasta dlaka i njegu kože.

Funkcija i prednosti EpilaDerm Enzyme Complex-a:

Funkcije:

 • enzimski se smanjuje rast dlake , tako da su dlake tijekom vremena prorijeđene, tanje, mekše i ima ih puno manje
 • optimalna postepilativna njega kože: umiruje, hladi i hidratizira
 • protuupalni učinak kako bi se ublažilo crvenilo i spriječila iritacija kože

Prednosti:

 • nijedna druga epilacijska njega kože nije potrebna
 • primjenjiv ljeti i zimi
 • primjenjiv za sva područja tijela – uključujući intimno područje, te za svaku boju i vrstu dlake, te svaku boju kože

Funkcija EpilaDerm Enzyme Complex-a:

Enzimski proces inaktivira folikule dlake gdje se ostatak anagenih stanica dlačica proteolitički otapa enzimskom aktivnošću EpilaDerm. Ovaj proces odstranjuje osnovu za rast kose i smanjuje regresiju tijekom vremena ili potpuno zaustavlja regeneraciju dlačica.

Na taj način enzimi mogu raditi najučinkovitije, dlake moraju biti depilirane duboko sa korijenom.

Po mogućnosti s EpilaDerm šećerom za najbolje rezultate ili alternativno prikladnim metodama voska. Tako je folikul dlake izložen, a preostale stanice u folikuli dlake su otvorene za enzimsku primjenu.

 1. Obavite depilaciju dijela tijela na željeni način (voskom ili EpilaDerm šećernom pastom).
 2. Očistite depilirano područje mlakom vodom ili mokrom krpom. Ukoliko je depilacija vršena voskom treba ukloniti sve njegove ostatke, a upotreba uljnih sredstava za čišćenje nije dozvoljena prije upotrebe enzimskog kompleksa.
 3. Uzmite adekvatnu količinu gela (vidi preporučene količine otisnute na originalnoj ambalaži) EpilaDerm Enzymkomplexa (1.) i sa širokim kružnim pokretima nanesite ga na depilirano područje. Približno istu količinu EpilaDerm Acceleratora ( 2. ) nanesite masirajući dalje istim pokretima za cca 1 minutu.
 4. Postupak je gotov nakon kraćeg vremena kad se proizvod upije u kožu. Postupak se ponavlja nakon 4 tjedna za lice, odnosno 6 tjedana za tijelo. Postupak je potrebno ponoviti 12 do 18 puta.

Prilikom upotrebe obratite pozornost na slijedeće: Važno je da se EpilaDerm Enzymkomplex nanese odmah nakon stručno izvedene depilacije kada je folikul dlake otvoren i prazan. Aktivni enzimski kompleks djeluje samo kada je dlaka u anagenoj fazi rasta. Na temelju biološkog ciklusa rasta dlake 100% uklanjanje dlačica nije moguće, jer sve dlake nisu istovremeno aktivne. Dlaka je genetički tako programirana da postane aktivna po prvi put nakon 3 mjeseca , 2 ili 12 godina (takozvana spavajuća folikula ) i zbog toga nakon nekog vremena opet izraste nova dlaka, pa je potrebno ponavljanje postupka.

Preporuka: preporučuje se područje obrade podijeliti na manje zone, pa svaku zonu depilirati pa potom tretirati.To znači , kada se u potpunosti izvrši depilacija npr. donjeg dijela noge odmah se ona i obradi s enzimskim kompleksom. Preporučujemo da se na isti način postupi (prvo lijeva strana, pa onda desna strana ) na području leđa, ramena i lica.Time se postiže veća uspješnost u uklanjanju preostalih dlaka. Postupak kod veoma debele dlake npr. na licu, može se pospješiti na duži period depilacijom sa voskom ili čupanjem, koje je potrebno kombinirati s EpilaDerm sistemom.

Upozorenje: u prvih 24 sata nakon postupka ne koristiti parfimirane proizvode za njegu tijela,sredstva za samo zatamnjenje, šminku odnosno dezodorans. U tom razdoblju ne preporučuje se direktno izlaganje suncu ili korištenje solarija. Bitno je istaći da hormonalne smetnje , kao npr. u trudnoći, u klimakteriju ili kod uzimanja lijekova, mogu utjecati na dugoročno djelovanje tretmana za rast dlaka.